Spa’s

Al eeuwenlang kennen mensen de verjongende, heilzame kracht van warm water. Spa’s hebben nu, door middel van hydrotherapie, een nieuwe invulling aan deze geneeskunst met warm water. De drie elementen van hydrotherapie zijn warmte, gewichtloosheid en massage.

In het warme water verwijden de bloedvaten zich zodat het bloed beter naar pijnlijk of geblesseerd weefsel stroomt. Bewegen wordt hierdoor een stuk gemakkelijker en dat is weer van belang voor de vermindering van de symptomen van artritis en rugpijn.

De opwaartse druk van het water vermindert het lichaamsgewicht met 90 procent en verlicht de belasting op gewrichten en spieren. De kracht van het water masseert de spieren en stimuleert ook de bloedsomloop; dit bevordert de spijsvertering en verbetert de kleur van de huid. 

Hydrotherapie kan de productie van endorfine stimuleren, de “happy” neurotransmitters, waarvan bekend is dat ze gewaarwording van pijn verminderen en dat ze ertoe bijdragen dat u zich echt prettig voelt. 

Omdat hydrotherapie een natuurlijke manier is om te ontspannen, is het een gezonde voorbereiding op een goede nachtrust.

Vraag gratis infobrochure met de verschillende modellen!