Zoutkristal

De gezonde werking van de sauna met zoutkristal

Geniet in een zeegrot met zoutkristallen en hun bijzondere kleuren: dat is de zoutkristalsauna. Maar, dat niet alleen: bij verhitting van de zoutstenen komen zouten vrij. Deze zouten hebben een heilzame werking op bijvoorbeeld de luchtwegen

Dit zoutkristal staat namelijk bekend om haar mineralengehalte dat erg hoog is! Tijdens de verhitting van de sauna vult de lucht zich met stoffen zijn voor je luchtwegen. De stoffen die bij verhitting vrijkomen zijn namelijk lucht zuiverend. Mensen die het snel benauwd hebben, hebben dan ook vaak een zoutkristal thuis. Ze verwarmen het ‘s avonds en leggen de steen naast hun bed. In de sauna met zoutkristallen is de werking van die positieve werking nog vele malen sterker.

In de sauna met zoutkristal ervaar je een vergelijkbaar microklimaat als aan de kust van de zee. En daar heeft niet alleen je ademhalingsstelsel profijt van, maar ook de rest van je lichaam! Eén van de stoffen die vrijkomt is namelijk jodium. Jodium draagt bij aan een betere stofwisseling en het goed functioneren van de schildklier. Gewrichten en tanden worden sterker door calcium. Andere weldadige stoffen die vrijkomen in de sauna zijn kalium, natrium, magnesium en chloor. Elk met zijn eigen positieve werking. Heb je astma of bronchitis? Dan is een bezoek aan de sauna met zoutkristal een weldaad voor je lichaam. Heeft u huidproblemen, stofwisselingsstoornissen, reumatische aandoeningen, hart- en vaatziekten of stress? Ook dan is een bezoekje aan deze sauna aan te raden.!

foto’s